/SMS Gateway

SMS Gateway

هو باختصار شديد “الجسر” اللي بيربط بين الإنترنت وعالم رسائل الهاتف المحمول القصيرة والمعروفه بالـ SMS ، وقبل ما ابتدي في التطبيقات ، فيه جهاز محتاجه اتكلم عليله الاول ، اسمه ال : GSM (,GPRS or 3G) modem

الجهاز ده نوع خاص من المودمز اللي بيقبل بطاقات ال (SIM) المعروفه “بالشريحه” وهو تقريبا عامل زي الموبايل من ناحية الوظيفه وأول ما بوصله بالكمبيوتر بيتيح ليا اني استخدمه للاتصال مع شبكات المحمول وممكن ميقتصرش على ارسال الرسايل القصيرة فقط بل ممكن الوسائط المتعدده كمان

Implementations:-

1- Direct-To-Mobile Gateway Appliance :

ده جهاز يتيح امكانيه ارسال واستقبال الرسائل القصيرة عن طريق البريد الإليكتروني أو صفحات الويب أو اي تطبيق … كل اللي محتجاه هنا اس اي ام كارد. عادة بيستخدم هذا التطبيق للاستخدام الغير مبالغ فيه وبستخدم واجهة ال ODBC علشان اعرف اعمل كونكت مع الداتا بيز و طبعا ال اتش تي تي بي علشان اتعامل مع الـ 3rd party app

وزي ما هو واضح في الصورة الـ  SMS Gateway  هو اللي بياخد البيانات اللي عايزه ابعتها من الويب سيرفر  وبيوديها لما يسمى ال GSM Modem اللي بدوره بيبعته لاجهزة الموبايل وده اللي وضحناه سابقا

وفي مواقع كتير اوي دلوقتي بتقدم الخدمة دي زي clickatell,OZEKI…..etc

2- Direct-to-SMSC gateway

ده برضه نفس الحوار بس هنا ده بيتعامل مع ال اس ام اس سي بتاع الموبايل اوبيراتور عن طريق الانترنت. الفكرة هنا انه بيحول الفورمات بتاع الرسالة بحيث يفهمه علطول . الميزه في النوع ده انه بيدعم الرسايل ذات الاحجام الكبيره والنوع ده كمان بيتطلب التعاقد المباشر مع الموبايل اوبيراتور

3- SMS send platform

ودي ميزتها اني بمجرد اني عندي انترنت بقدر اتعامل مع البلات فورم دي

4- Others : AOL ,ICQ,Yahoo……etc

تحياتي 🙂